2011-11-11 17:51:27• hírek • Balog Anita

Igazi refis diákok lettek az iskola ötödikesei

Pénteken 17 órától került sor a Picuravatóra, utána Márton-napi ünnepséget szerveztek.

Valószínűleg nagyon várták már a Református Gimnázium ötödikesei a Picuravató ünnepséget, melynek során a nagyobbak igazi refis diákká avatták őket. Az ünnepi rendezvényre megtelt a Református Gimnázium díszterme, a diákok és tanárok mellett családtagok is részt vettek a momentumon. A Picuravató a hatodikosok énekével vette kezdetét, melyhez powerpointos vetítés társult: mindenki tanúja lehetett annak, hogy hogyan töltötték a tavalyi picurok az elmúlt iskolai évet.

Aztán a legkisebbek előadása következett, Higyed Gyöngyi osztálya tagjainak műsorában a fő vonalat a zene szeretete képezte, az, hogy zene nélkül lehetetlen élni, a zene egyszerűen kell a szép, boldog élethez. Az ötödikesek bebizonyították, a zene tényleg közel áll a szívükhöz, énekeltek, furulyáztak, de voltak akik zongorán, gitáron vagy hegedűn adtak elő egy-egy rövidebb zeneművet. Majd jött a várva várt pillanat: a hatodikosok egy karddal ütötték igazi refissé a kicsiket.

Az ünnepélyes refissé-avatás

A Picuravatóval nem ért véget a program a Református Gimnáziumban, egy újabb következett. A hetedikesek Jékel Zsuzsa tanárnő vezetésével Márton-napot tartottak, amelyen előadást hallhattak Márton püspök életéről, megismerkedhettek az európai Márton-napi szokásokkal. Az előadást vetélkedő követte, melyen a győztes csapat a tehetséges anyukák által készített, ínycsiklandó liba-formájú tortákat nyerhette meg.

Liba alakú torta volt a vetélkedő meglepetés-fődíja

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: